FREE CHRISTIAN REPRINT ARTICLES
Christian Articles for All of your Publishing Needs!
LIKE US
Translate this Page Here








HOME
Free Daily Devotional
and Verse for Your
Website or Blog

FOR WRITERS

Member Login
Submit Articles
Manage Articles
Writer Benefits
Author Terms
Writer Help
More Writer Help
FOR READERS

Recent Articles
Browse Articles
Search Articles
Search Writers
FOR PUBLISHERS

Ezines / Email Alerts
Manage Subscriptions
Terms of Service
MORE ARTICLES
ON OUR MAIN SITE










Word Count: 627 Use Article For Free Send Article To Friend Print Article

5 W Questions For the Story of "Jacob Steals Esau's Blessing" from Genesis 27
by Kathy Vincent  
12/09/2010 / Education


Have you ever thought that Esau ended up with the short end of the stick? His brother outwitted and deceived him twice. With brothers like that, who needs enemies? But, believe it or not, God used this tangled mess of events to bring all glory to Himself even though Jacob was a master deceiver.

Here are twenty-three 5 "W" questions who, what, when, where, why and how - with their answers for the story of "Jacob Steals Esau's Blessing" found in Genesis 27:1-29. These questions can be used with both young children and elementary children. Just be ready to tweak them a little bit for the appropriate age. You can also read a verse first, and then ask the question or you can read the whole passage of Scripture and then ask the questions. Your younger children might enjoy having some kind of puppet ask the questions. Have fun!


Questions for the story "Jacob Steals Esau's Blessing"

1. What were the names of Isaac's sons?
Answer: Jacob and Esau. (Genesis 27:1,5)

2. Why could Isaac not see very well?
Answer: He was old and his eyes were going bad. (Genesis 27:1)

3. Who did Isaac call for first?
Answer: He called for Esau. (Genesis 27:1)

4. What did Isaac ask his son, Esau, to do?
Answer: Go and hunt some food for him then prepare it for him to eat. (Genesis 27:3-4)

5. Who was listening to Isaac when he was talking to Esau?
Answer: Rebekah, his wife. (Genesis 27:5)

6. Who did Rebekah talk to about what she heard from Isaac?
Answer: She talked to Jacob, her son. (Genesis 27:6)

7. Who did Rebekah want Jacob to obey?
Answer: She wanted Jacob to obey what she wanted him to do. (Genesis 27:8)

8. Where did Rebekah want Jacob to go?
Answer: To the flock of sheep to bring back some goats to cook for Isaac. (Genesis 27:9)

9. Why did Rebekah want Jacob to take some food to his father, Isaac?
Answer: So that Isaac would bless Jacob instead of Esau. (Genesis 27:10)

10. Rebekah wanted to trick Isaac into thinking that it was Esau who was bringing him the food. Why did Jacob think her plan would not work?
Answer: Jacob said that Esau is hairy, but his skin is smooth. (Genesis 27:11)

11. What was Jacob afraid would happen if his father found out that he was not Esau?
Answer: That Isaac would curse Jacob instead of bless him. (Genesis 27:12)

12. How did Rebekah dress Jacob?
Answer: She gave him Esau's clothes to wear and also covered his hands and neck with goat hair. (Genesis 27:16-17)

13. Where did Jacob go after he got dressed in Esau's clothes?
Answer: To Isaac, his father. (Genesis 27:18)

14. What question does Isaac ask Jacob?
Answer: "Who are you, my son?" (Genesis 27:18)

15. Who did Jacob say he was?
Answer: He said he was Esau. (Genesis 27:19)

16. Where does Jacob say the meal came from that he gave his father?
Answer: From God. (Genesis 27:20)

17. Why did Isaac want to feel Jacob?
Answer: He wanted to see if it was really Esau. (Genesis 27:21)

18. What did Isaac say was different about his son?
Answer: His voice. (Genesis 27:22)

19. When did Isaac bless Jacob?
Answer: After he had felt his hands. (Genesis 27:23)

20. What question did Isaac ask after he blessed Jacob?
Answer: "Are you really my son Esau?" (Genesis 27:24)

21. How did Jacob answer the question?
Answer: He lied and said he was Esau. (Genesis 27:24)

22. What did Isaac smell when he kissed Jacob?
Answer: His clothes. (Genesis 27:27)

23. In the blessing, who will bow down to Jacob?
Answer: People, nations and his brothers. (Genesis 27:29)

If you liked this Sunday School/Homeschooling idea, then sign up to receive Scripture Lady's Free Email Newsletter packed full with creative ideas and receive 6 FREE Bible Review Games to help get the kids you minister to excited about the Bible!

Just click here: http://myfreebiblegames.com/ to


Article Source: http://www.faithwriters.com-CHRISTIAN WRITERS
If you died today, are you absolutely certain that you would go to heaven? You can be! Click here and TRUST JESUS NOW

Read more articles by Kathy Vincent  

Like reading Christian Articles? Check out some more options. Read articles in Main Site Articles, Most Read Articles or our highly acclaimed Challenge Articles. Read Great New Release Christian Books for FREE in our Free Reads for Reviews Program. Or enter a keyword for a topic in the search box to search our articles.






HTML Guestbook is loading comments...



JOIN US at FaithWriters for Free. Grow as a Writer and Spread the Gospel.


The opinions expressed by authors do not necessarily reflect the opinion of FaithWriters.com.

Hire a Christian Writer, Christian Writer Wanted, Christian Writer Needed, Christian Content Needed
Find a Christian Editor, Hire a Christian Editor, Christian Editor, Find a Christian Writer



Main FaithWriters Site | Acceptable Use Policy

By using this site you agree to our Acceptable Use Policy .

© FaithWriters.com. All rights reserved.


FaithWriters.com Free Reprint Articles - Your place for Christian articles, Christian poems, Christian stories and much more.