FREE CHRISTIAN REPRINT ARTICLES
Christian Articles for All of your Publishing Needs!
LIKE US
Translate this Page Here








HOME
Free Daily Devotional
and Verse for Your
Website or Blog

FOR WRITERS

Member Login
Submit Articles
Manage Articles
Writer Benefits
Author Terms
Writer Help
More Writer Help
FOR READERS

Recent Articles
Browse Articles
Search Articles
Search Writers
FOR PUBLISHERS

Ezines / Email Alerts
Manage Subscriptions
Terms of Service
MORE ARTICLES
ON OUR MAIN SITE










Word Count: 395 Use Article For Free Send Article To Friend Print Article

5 W Questions for the Story of "Mary Visits Elizabeth" from Luke One
by Kathy Vincent  
11/15/2010 / Education


After Mary heard the amazing news that she would become the mother of our Lord and Savior, she went to visit her cousin Elizabeth who was going to have John the Baptist. This story is so precious. Every mother loves to feel their baby move around inside of them, but John's jump must have been the greatest leap of all time! This part of Luke One is also where we are given Mary's beautiful song of praise to her God. Take some time to go over this with your children. Maybe encourage them to come up with their own song of praise.

Here are thirteen 5 "W" questions who, what, when, where, why and how - with their answers for the story of "Mary Visits Elizabeth" found in Luke 1: 39-56. You can ask the questions or you could have a nice hand or finger puppet do the asking. Have fun!

Questions for the story "Mary Visits Elizabeth"

1. Who did Mary go to see after the angel said she would have a baby?
Answer: To Zechariah and Elizabeth's home. (Luke 1:39-40)

2. Who leaped inside of Elizabeth when Mary said, "Hello"?
Answer: John the Baptist. (Luke 1:41)

3. What was Elizabeth filled with when John leaped inside of her?
Answer: The Holy Spirit. (Luke 1:41)

4. Why was Elizabeth glad?
Answer: Because she was happy that Mary was going to have the baby Jesus. (Luke 1:42-45)

5. What did Elizabeth say about Mary's baby Jesus?
Answer: That Mary's baby was blessed and that Mary was blessed above all women. (Luke 1:42)

6. How did the baby inside of Elizabeth move when Mary said, "Hello"?
Answer: The baby jumped for joy. (Luke 1:44)

7. Why is Mary so blessed?
Answer: Because she believed that God would do what He promised her. (Luke 1:45)

8. Why did Mary sing a song?
Answer: Because she rejoiced or was happy with God. (Luke 1:47)

9. Who did Mary sing her song to?
Answer: To God (Luke 1:47)

10. How many people or generations will call Mary blessed?
Answer: All generations. (Luke 1:48)

11. Who does wonderful and tremendous things for all His people and children?
Answer: God. (Luke 1:47-55)

12. Where did Mary stay before going back home?
Answer: At Elizabeth's house. (Luke 1:56)

13. How long did Mary stay with Elizabeth?
Answer: For 3 months. (Luke 1:56)

If you liked this Sunday School/Homeschooling idea, then sign up to receive Scripture Lady's Free Email Newsletter packed full with creative ideas and receive 6 FREE Bible Review Games to help get the kids you minister to excited about the Bible!

Just click here: http://myfreebiblegames.com/ to


Article Source: http://www.faithwriters.com-CHRISTIAN WRITERS
If you died today, are you absolutely certain that you would go to heaven? You can be! Click here and TRUST JESUS NOW

Read more articles by Kathy Vincent  

Like reading Christian Articles? Check out some more options. Read articles in Main Site Articles, Most Read Articles or our highly acclaimed Challenge Articles. Read Great New Release Christian Books for FREE in our Free Reads for Reviews Program. Or enter a keyword for a topic in the search box to search our articles.






HTML Guestbook is loading comments...



JOIN US at FaithWriters for Free. Grow as a Writer and Spread the Gospel.


The opinions expressed by authors do not necessarily reflect the opinion of FaithWriters.com.

Hire a Christian Writer, Christian Writer Wanted, Christian Writer Needed, Christian Content Needed
Find a Christian Editor, Hire a Christian Editor, Christian Editor, Find a Christian Writer



Main FaithWriters Site | Acceptable Use Policy

By using this site you agree to our Acceptable Use Policy .

© FaithWriters.com. All rights reserved.


FaithWriters.com Free Reprint Articles - Your place for Christian articles, Christian poems, Christian stories and much more.