FREE CHRISTIAN REPRINT ARTICLES
Christian Articles for All of your Publishing Needs!
LIKE US
Translate this Page Here









HOME
Free Daily Devotional
and Verse for Your
Website or Blog

FOR WRITERS

Member Login
Submit Articles
Manage Articles
Writer Benefits
Author Terms
Writer Help
More Writer Help
FOR READERS

Recent Articles
Browse Articles
Search Articles
Search Writers
FOR PUBLISHERS

Ezines / Email Alerts
Manage Subscriptions
Terms of Service
MORE ARTICLES
ON OUR MAIN SITE










Word Count: 483 Use Article For Free Send Article To Friend Print Article

5 W Questions for the Story of "The Wise Men Following the Star" from Matthew 2
by Kathy Vincent  
12/04/2010 / Education


I think my favorite figurines in our manger scene we put up at Christmas time are the 3 wise men. Even as a little girl, they were the ones I would play with and enjoy pretending that they were bringing gifts to the baby Jesus. The story of the wise men following the majestic star in the sky is one that your kids will enjoy as well.

Here are seventeen 5 "W" questions who, what, when, where, why and how - with their answers for the story of "The Wise Men Following the Star" found in Matthew 2:1-11. These questions can be used with both young children and elementary children. Just be ready to tweak them a little bit for the appropriate age. You can also read a verse first, and then ask the question or you can read the whole passage of Scripture and then ask the questions. Your younger children might enjoy having some kind of puppet ask the questions. Have fun!

Questions for the story "The Birth of John the Baptist"

1. Where did the Magi come from?
Answer: The east. (Matthew 2:1)

2. What was the name of the king who was on the throne when Jesus was born?
Answer: King Herod. (Matthew 2:1)

3. What question did the Magi ask?
Answer: Where is the one who has been born king of the Jews? (Matthew 2:2)

4. Who were the Magi looking for?
Answer: Jesus (Matthew 2:2)

5. What did the Magi see up in the sky?
Answer: A star. (Matthew 2:2)

6. Why did the Magi want to find Jesus?
Answer: To worship Him. (Matthew 2:2)

7. How did King Herod feel when he heard that the Magi wanted to find Jesus?
Answer: He was bothered or disturbed. (Whatever your version says.) (Matthew 2:3)

8. Where was Jesus supposed to be born?
Answer: In Bethlehem. (Matthew 2:5)

9. Who sent the Magi to Bethlehem to find Jesus?
Answer: King Herod. (Matthew 2:1)

10. Why did King Herod say that he wanted the Magi to find Jesus?
Answer: He said he wanted to worship him. (Matthew 2:8)

11. What did the Magi follow to find Jesus?
Answer: A star. (Matthew 2:10)

12. How did the Magi feel when they saw the star?
Answer: They felt overjoyed. (Matthew 2:10)

13. Who did the Magi see when they got to Jesus' house?
Answer: They saw Jesus and his mother, Mary. (Luke 1:80)

14. What did the Magi do when they finally saw Jesus?
Answer: They bowed down and worshiped Him. (Matthew 2:11)

15. What presents did the Magi give to Jesus?
Answer: Gold, frankincense and myrrh. (Matthew 2:11)

16. When did the Magi give gifts to Jesus?
Answer: After worshiping Him. (Matthew 2:11)

17. Why did the Magi not go back and tell Herod where Jesus was?
Answer: They had a dream that warned them not to go back. (Matthew 2:12)

If you liked this Sunday School/Homeschooling idea, then sign up to receive Scripture Lady's Free Email Newsletter packed full with creative ideas and receive 6 FREE Bible Review Games to help get the kids you minister to excited about the Bible!

Just click here: http://myfreebiblegames.com/ to


Article Source: http://www.faithwriters.com-CHRISTIAN WRITERS
If you died today, are you absolutely certain that you would go to heaven? You can be! Click here and TRUST JESUS NOW

Read more articles by Kathy Vincent  

Like reading Christian Articles? Check out some more options. Read articles in Main Site Articles, Most Read Articles or our highly acclaimed Challenge Articles. Read Great New Release Christian Books for FREE in our Free Reads for Reviews Program. Or enter a keyword for a topic in the search box to search our articles.






HTML Guestbook is loading comments...



JOIN US at FaithWriters for Free. Grow as a Writer and Spread the Gospel.


The opinions expressed by authors do not necessarily reflect the opinion of FaithWriters.com.

Hire a Christian Writer, Christian Writer Wanted, Christian Writer Needed, Christian Content Needed
Find a Christian Editor, Hire a Christian Editor, Christian Editor, Find a Christian Writer



Main FaithWriters Site | Acceptable Use Policy

By using this site you agree to our Acceptable Use Policy .

© FaithWriters.com. All rights reserved.


FaithWriters.com Free Reprint Articles - Your place for Christian articles, Christian poems, Christian stories and much more.